Dit jaar voerde ons koor de Messe nr. 2 in G-dur van Franz Schubert en het Requiem van Gabriël Fauré uit. Daarnaast werd door de sopraansoliste het Salve Regina van Franz Schubert ten gehore gebracht.

Voor ons koor vond dit concert in veel opzichten onder nieuwe en onbekende omstandigheden plaats. Niet alleen stond onze dirigent Rob Kaptein nog maar sinds september voor ons koor, ook de oude en vertrouwde locatie, de Fonteinkerk, was niet meer beschikbaar, zodat uitgeweken werd naar de Koningkerk. Dit alles maakte deze uitvoering extra spannend.

Omdat onze vorige dirigent, Klaas-Jan de Groot, er voor had gezorgd dat wij de stukken voor de zomervakantie behoorlijk onder de knie hadden, kon er de laatste maanden hard geoefend worden op de koorklank en de expressie. Dat dit zijn vruchten had afgeworpen, was goed te horen in bijvoorbeeld het Credo van de Mis van Schubert.

Naar een idee van onze dirigent werd het Salve Regina voor sopraansoliste geïntegreerd in de Mis en wel na het Gloria. De sopraan Kristen Witmer zong dit prachtige solostuk helder en subtiel en ontroerde daarmee velen. Ook in de overige solo’s blonk zij uit in zuiverheid en expressie. Dat de tenorsolist door Schubert in de Mis maar een kleine rol is toebedeeld, was spijtig, want Leon van Liere vertolkte zijn partij zo mooi, dat wij graag meer van hem hadden willen horen.

Na de pauze stond het Requiem van Fauré op het programma. Dit bekende, maar moeilijke werk, werd door ons koor met veel inzet tot klinken gebracht. Kristen Witmer en Jorne van Bergeijk excelleerden in hun solo’s.

De musici van het Hollands Symfonie Orkest begeleidden het hele concert op de hen bekende professionele wijze. Astrid de Koning, tevens onze zeer gewaardeerde pianobegeleidster tijdens de repetities, bespeelde het grote orgel en liet deze partij prachtig tot haar recht komen.

Ons koor kan hiermee in meerdere opzichten terugkijken op een geslaagd concert. Via koorleden kwamen enthousiaste reacties van het publiek door en op enkele kaarten na waren alle 400 plaatsen verkocht!

Intussen zijn wij al weer druk bezig met uitbreiding van ons repertoire en vanaf januari met het nieuwe programma voor ons najaarsconcert 2015.