Op vrijdag 25 november a.s. viert de VOV haar zeventigjarig jubileum met een feestelijke uitvoering van het magistrale oratorium Die Schöpfung van Joseph Haydn. Een werk dat bij uitstek past bij dit jubileumjaar. Onder het motto 'VOV, 70 jaar jong' is dit koor nog steeds volop in ontwikkeling.

Hoog op de agenda staat het uitdragen van klassieke muziek naar (jonge) mensen. Daarnaast wordt samen met dirigent Rob Kaptein gestreefd naar verdere muzikale groei, waarbij naast hard werken het plezier van het samen zingen voorop staat.

Tijdens dit concert wordt de VOV begeleid door de professionele musici van het Holland Symfonie Orkest en Astrid de Koning op het klavecimbel. Het solistentrio wordt gevormd door Heleen Koele (sopraan), André Post (tenor) en Frans Fiselier (bas). Met deze drie zeer ervaren solisten heeft de VOV zich verzekerd van een glansrijke vertolking van de belangrijke solistische partijen in dit werk. Het geheel wordt gedirigeerd door Rob Kaptein.

Die Schöpfung is één van de latere werken van Haydn, gecomponeerd in een periode dat hij op het hoogtepunt van zijn roem was. In dit werk schildert hij met klank de beelden die in de muziek tot leven komen.

Het werk stelt thema's aan de orde die tot op de dag van vandaag actueel zijn. Tegenstellingen zoals donker en licht, orde en chaos wisselen elkaar af en zijn daarmee van alle tijden. Maar uiteindelijk voert het gevoel van vrijheid en optimisme de boventoon in dit werk, waarin het feest van het leven uitbundig wordt gevierd.

U kunt kaarten voor dit bijzondere concert bestellen via de koorleden of rechtstreeks door middel van het sturen van een e-mail naar concert@vov-voorburg.nl.

Het concert vangt aan om 20.15 uur in de Koningkerk aan de Bruijnings Ingenhoeslaan 4 in Voorburg.
Wij verwelkomen u graag!

Wilt u meer weten van ons koor of lid worden, dan kunt u terecht op onze website www.vov-voorburg.nl