Takashi Mizumoto.

Takashi Mizumoto (1981) begon zijn muzikale opleiding in zijn geboorteland Japan. Tijdens zijn studie was hij dirigent van het koor van de Universiteit van Kobe. In 2002 richtte hij het koor Noma op, waarmee hij diverse regionale en nationale prijzen won. Na het behalen van zijn master of arts in 2006 ging hij naar Londen en studeerde daar koordirectie bij Paul Spicer en orkestdirectie bij Peter Stark aan het Royal College of Music. Hij richtte hier het Telasbaad Ensemble op.

In 2008 zette hij zijn studie voort aan de conservatoria van Amsterdam en Den Haag bij Jos Vermunt en Jos van Veldhoven. In 2009 drong hij door tot de halve finale van de 5de internationale competitie voor jonge koordirigenten, ondersteund door Europa Cantat. Hij is in 2010 afgestudeerd als koordirigent. Takashi is ook dirigent van het Nederlands Kodály Koor uit Amsterdam, van Ars Vocalis uit Delft.

Daarnaast is Takashi vanaf zijn vijfde jaar pianist. In 2017 soleerde hij met het pianoconcert nr. 24 van Mozart met Leiden Sinfonietta.

Hij geniet van zijn drukke carrière als dirigent, pianist en repetitor.