Open Monumentendag 2015

De VOV is een oratoriumvereniging met een lange historie. In 2016 vierde zij haar 70e verjaardag onder het motto 'VOV: 70 jaar jong!'. Opgericht vlak na de Tweede Wereldoorlog heeft de VOV alle ups en downs van de naoorlogse periode meegemaakt. Maar de kracht van samen muziek maken is sterk en verbindt mensen door alle tijden heen.

Prachtige werken
Hoewel er veel is veranderd, is door alle jaren heen hetzelfde gebleven dat de koorleden houden van zingen van klassieke muziek. Prachtige werken zijn in de loop van die 70 jaar uitgevoerd. Grote oratoria, zoals de Paulus van Mendelssohn, het Weinachtsoratorium van Bach en Die Schöpfung van Joseph Haydn, maar ook kleinere werken van bekende componisten als Mozart, Händel en Dvorak. Daarnaast wordt regelmatig ruimte gemaakt voor onbekender en modern repertoire. Het Magnificat van Rutter, de Symphonie de Psaumes van Strawinsky en Le Roi David van Honegger hebben in het verleden al eens op het programma gestaan. Daarmee streeft het koor naar een boeiende en afwisselende programmering.

Ons najaarsconcert geven wij samen met een professioneel orkest en professionele solisten. Dit heeft de afgelopen jaren mooie en sfeervolle uitvoeringen opgeleverd.

Samenwerken
De laatste jaren is er het nodige veranderd in de cultuursector. De VOV ziet het als een uitdaging om daarin haar weg te vinden. Zo worden sinds 2016 voor verschillende uitvoeringen projectleden geworven en dit blijkt een verrijking te zijn. Ook werken wij in het voorjaar van 2017 voor het eerst samen met het Bataafs Symfonie Orkest uit Den Haag. Deze samenwerking met een amateurorkest geeft ons de mogelijkheid in 2017 twee concerten te geven!

Beweging en dynamiek zijn noodzakelijk om vooruit te komen. De VOV streeft er naar dit in de praktijk te brengen. Zingen is van alle tijden en een plezier voor oud én jong, dat bewijzen de leden van de VOV. Sinds drie jaar staat het koor onder de enthousiaste en inspirerende muzikale leiding van Takashi Mizumoto.

Wij hebben nog ruimte voor zangers in alle stemgroepen. Natuurlijk kunt u vrijblijvend eens komen 'proeven' van de sfeer. Onze koorleden staan klaar om u hartelijk te verwelkomen!